Saturday, March 31, 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ - Βιογραφικό Σημείωμα



Ο Καθηγητής – Συγγραφέας Γεώργιος Σωτ. Φουντουλάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα ( άριστα παμψηφεί ) από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα της διατριβής του ήταν : « Η έννοια του Καλού στον Πλωτίνο ».
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, λόγω των επιδόσεών του στον ακαδημαϊκό τομέα, έτυχε της υποτροφίας του ιαπωνικού ιδρύματος Sasakawa . Ο Γεώργιος Φουντουλάκης είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις του για διαχρονικά θέματα του αρχαίου πολιτισμού και της πατερικής θεολογίας.
Η βιογραφία του καθηγητού κ. Φουντουλάκη συμπεριλήφθηκε στο τόμο 2011, του διακεκριμένου ελβετικού εκδοτικού οίκου « Who is Who ». Στο συγκεκριμένο τόμο περιλαμβάνει τους σημαντικότερους επιστήμονες της χώρας μας.
Είναι παρουσιαστής της επιστημονικής εκπομπής «Στα μονοπάτια της αλήθειας», που προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 19 : ΟΟ από το τηλεοπτικό κανάλι « Κόντρα ».
Στο συγγραφικό του έργο εκτός από τις έξι μονογραφίες του, κεντρική θέση έχουν οι μελέτες και οι ανακοινώσεις , δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά. Ο Γεώργιος Φουντουλάκης αρθρογραφεί και σε έγκριτες εφημερίδες.
Τα έξι Φιλοσοφικά και Θεολογικα βιβλία του Γεωργίου Φουντουλάκη που διακινούνται από τις εκδόσεις Σταμούλη είναι :
1 ) Η ουσία και η αθανασία της ψυχής κατά τους αρχαίους φιλοσόφους .
2 ) Η έννοια του χρόνου στον αρχαίο φιλοσοφικό στοχασμό
3 ) Φύση και Σιωπή στον Πλωτίνο.
4 ) Αρχαία Φιλοσοφια και Πατερική Θεολογία.
5 ) Η αξία των αξιων - μια διαχρονικη θεώρηση των αρετων.
6 ) Θέματα Μεθοδολογίας και Φιλοσοφιας της Ιστορίας.

Εχω ασκησει διδακτικο εργο σε Πανεπιστημιακες Σχολες, στην Ασπαιτε, στην Σχολη Ναυτικων δοκιμων του Πειραια .
Εχω γραψει διδακτορικη διατριβη, βιβλιο και αρθρα για τον μεταφυσικο φιλοσοφο Πλωτινο.

No comments: